U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
vrijdag, 06 maart 2015 00:00

Informatiepunt Help Elkaar doet het

WAPENVELD- De werkgroep Help Elkaar is onlangs van start gegaan om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Vraag en aanbod met betrekking tot zorg, welzijn en educatie. De vraag kan variëren van tuinonderhoud, een wandeling, boodschappen tot aan een bezoek naar het ziekenhuis. Tijdens de presentatie van de werkgroep op de kerstmarkt in Wapenveld kwamen er 10 hulpvragen. Deze zijn inmiddels opgelost. 
vrijdag, 06 maart 2015 00:00

Voettocht naar Santiago

VAASSEN- Johan Smit uit Vaassen vertrekt 13 april voor een voettocht van Vaassen naar Santiago de Compostela. “De totale is afstand is ongeveer 2800 kilometer en ik ben dan iets meer dan drie en een halve maand onderweg, zo’n 115 dagen lopen!”, aldus Smit.
vrijdag, 06 maart 2015 00:00

Ledenvergadering Dahliavereniging Heerde

HEERDE- Onlangs hield de Dahliavereniging Heerde haar jaarlijkse ledenvergadering. Zo´n vijfentwintig leden waren deze avond aanwezig. Een jaarlijks terugkerend punt op de agenda is het uitreiken van de prijzen voor de tuinkeuring. Leden kunnen een rijtje dahlia´s verzorgen tijdens het bloemenseizoen. Op de open dag in september komen keurmeesters langs om de planten te becijferen op basis van uiterlijk en mate van verzorging. De derde prijs werd behaald door Dirkje van Norel. Ferdinand de Weerd ontving de tweede prijs. De eerste prijs en wisselbeker waren dit jaar voor Evert Visscher. 
donderdag, 05 maart 2015 00:00

Blik in de kikkerpoel bij Natuurcontact

WELSUM- Al vroeg in de lente staat de reiger te loeren bij onze kikkerpoel of er al lekkere hapjes rondspringen. Muizen vindt-ie heerlijk, maar kikkers zijn nog smakelijker. Tijd dus voor een ‘blik in de poel’ tijdens de maandelijkse Kid Kievit Natuurmiddag van Natuurcontact op woensdag 18 maart. Deze natuurmiddag wordt een ontdekkingsreis in de onder-water-wereld. De kikkerpoel van Natuurcontact laat je zien wat er allemaal kan leven in water als de waterkwaliteit goed is. Het wemelt er van de larfjes, kevers, gekke wantsen en natuurlijk amfibieën zoals kikkers en salamanders.
donderdag, 05 maart 2015 00:00

Rode Beer in Wapenveld

WAPENVELD- De Rode Beer organiseert elke 2e vrijdag van de maand de Rode Beermarkt. U bent van 10.00- 16.00 uur van harte welkom bij de opslag van de kringloopwinkel aan de Lagestraat 25 in Wapenveld. Lekker snuffelen op de brocantezolder, snuffelschuur, elektronica, de meubelhal, LP’s en CD’s, kinderspullen, boeken en nog veel meer. Deze keer maken ze ruimte voor het nieuwe seizoen en is alle kleding heel aantrekkelijk geprijsd. U kunt de Rode Beer ook helpen door uw gebruikte kleding in de kledingcontainer aan de Lagestraat te deponeren. 
woensdag, 04 maart 2015 00:00

Open eettafel ‘Het Kulturpannetje’

EPE- Hebt u zin om dorpsgenoten te ontmoeten tijdens een heerlijke maaltijd? De open eettafel in Epe ’Het Kulturpannetje’ wordt gehouden op elke derde donderdag van de maand. ‘Het Kulturpannetje’ wordt georganiseerd door een werkgroep van het Kulturhus EGW in Epe en is het recept voor een hechtere gemeenschap, omdat er saamhorigheid en betrokkenheid ontstaat tussen de bewoners van de gemeente Epe. Verder heeft de werkgroep om de saamhorigheid te vergroten een initiatief opgezet. 
Pagina 1 van 267
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten