U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
donderdag, 30 oktober 2014 14:29

Nederland Leest 2014

REGIO- “Een vlucht regenwulpen” van Maarten ‘t Hart is het boek van Nederland Leest 2014. De hele maand november deelt de Bibliotheek Noord-Veluwe dit boek gratis uit aan de volwassen bibliotheekleden. Alle betalende leden van 18 jaar en ouder kunnen één boek ophalen, zolang de voorraad strekt. Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart is een klassieker. Het boek uit 1978 gaat over Maarten, een dertiger, die terugkijkt op zijn jeugd. Als jonge jongen was hij een geïsoleerd en angstig kind met een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.  
donderdag, 30 oktober 2014 14:24

'Gewoon Doen' motto voor werkgroep zorg Wapenveld

WAPENVELD- De Dorpsraad Wapenveld heeft het initiatief genomen voor de vorming van een werkgroep die onder het motto ‘Gewoon Doen’ mensen die dat nodig hebben een helpende hand te bieden. Dat moet gebeuren door het opzetten van een steun- en informatiepunt in de Hof van Cramer. De instelling van de werkgroep is het vervolg op één de punten uit het dorpsplan Wapenveld waarin aandacht wordt gevraagd voor het onderwerp ‘Zorgsaam Wapenveld’. Eerder dit jaar wees de gemeente Heerde de kern Wapenveld aan als ‘Proeftuin WMO’. 
woensdag, 29 oktober 2014 17:00

Bommen in uiterwaard IJssel donderdag en vrijdag onschadelijk gemaakt

REGIO- In de uiterwaard aan de Zwolse kant van de IJssel worden donderdag 30 en vrijdag 31 oktober in totaal vijf bommen uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Ook is een gedeelte van een bom gevonden, deze wordt in deze dagen ook onschadelijk gemaakt. Eerder deze maand zijn al twee bommen op dezelfde locatie succesvol vernietigd. Het onschadelijk maken van de bommen is nodig vanwege het project Ruimte voor de Rivier. De bommen die donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur onschadelijk worden gemaakt betreffen twee zogenoemde 1.000 ponders en drie 500 ponders. 
woensdag, 29 oktober 2014 16:58

Epe en omgeving krijgt 50+ pop(rock)koor

EPE- Wat inmiddels in Zwolle en Kampen een fenomeen is, gaat ook in Epe gebeuren: Het ‘Rock OuD Loud’ koor. Een koor wat vooral werk uit de jaren 60 en 70 zingt (zoals The Stones, The Beatles, Status Quo, The who, The Byrds, Simon and Garfunkel, etc). Na het zien van het waanzinnig populaire programma de Golden Oldies is Yko Hoekstra, docent aan Kunstencentrum Quintus in Kampen, vanuit dit concept gestart met een eigen 50+ pop(rock)koor genaamd Rock OuD Loud. Een doorslaand succes. 
woensdag, 29 oktober 2014 16:53

Schaaklessen in Hattem

HATTEM- Op maandag 10 november starten schaaklessen in de Van Heemstraschool. In het afgelopen voorjaar hebben tientallen kinderen van alle basisscholen schaakles gehad van meester Riko in Het Palet. Voor deze kinderen zijn de schaaklessen bedoeld. Het is heel mooi, als ze verder willen met lessen en zo ook aan het echte schaken toekomen. Elke les zal bestaan uit het bespreken van een nieuw onderwerp en daar een blad over maken. Daarna is er tijd voor een potje schaken. 
dinsdag, 28 oktober 2014 10:37

Smash Em For Water

EPE- Het Volleybaltoernooi Smash Em For Water heeft 1200 euro opgebracht voor het goede doel Epe fietst voor water. Het Rad Van Fortuin in de kantine van de PWA hal heeft 677,80 euro opgebracht. Er deden 12 enthousiaste teams mee. 
Pagina 1 van 227
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl