U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
vrijdag, 27 maart 2015 00:00

Laura wint halve finale voorleeswedstrijd

OENE- Laura Bongerd (10) heeft woensdagmiddag in CODA de halve finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd in de regio Apeldoorn - Noord-Veluwe. Laura zit in groep 7 van basisschool De Bongerd in Oene. Aan de halve finale deden zeven plaatselijke voorleeskampioenen mee. Laura las voor uit het boek Spinder  van Simon van der Geest. 
vrijdag, 27 maart 2015 00:00

Kabelgondelbaan over de IJssel

WELSUM- De realisatie van het project Ruimte voor de Rivier inspireerde ondernemer Wim Bijsterbosch uit Welsum tot het ontwikkelen van plannen om het dorp toeristisch op de kaart te zetten. Zijn idee om een rondvaartbotenproject in de uiterwaarden op te zetten werd zowel door de gemeente Olst-Wijhe als de provincie Overijssel met open armen ontvangen. Voor de realisatie werd een subsidie toegezegd van 200.000 euro. Samen met de veerbaas Schuitema uit Olst en reder Scheers uit Deventer worden de plannen uitgewerkt. Daarnaast zette hij zijn idee om een kabelgondelbaan over de IJssel tussen Welsum en den Nul (de eerste gondelbaan over een Nederlandse rivier) over de Welsummer en Duursche Waarden aan te leggen om in een eveneens bij de beide overheden en de EU ingediend plan van aanpak. 
vrijdag, 27 maart 2015 00:00

Zeepkistenrace op Koningsdag

VEESSEN- Maandag 27 april, op Koningsdag, organiseert de Oranjevereniging Veessen, Vorchten en Marle een zeepkistenrace. Afhankelijk van het aantal deelnemers vindt de race plaats tussen 9.30 en 12.00 uur. De race is voor jong en oud. Het is de bedoeling dat je met een zeepkist, en dat kan je eigen kant en klare skelter zijn of een zelfgebouwde zeepkist, zo snel mogelijk het parcours aflegt. 
donderdag, 26 maart 2015 00:00

Acrowedstrijden Gymnastiek Vereniging Wapenveld in Winterswijk

WAPENVELD- Zaterdag 21 maart waren de Oost-Nederlandse kampioenschappen acrogym in Winterswijk. Na 2 voorrondes, en een Gelders kampioenschap mochten 2 teams van G.V.W. meedoen aan de Oost-Nederlandse kampioenschappen. Het eerste team was Marit, Lot en Julia, zij deden mee in de junior-trio categorie en zijn geëindigd op een 8e plek. Het andere team was Rebecca, Esther-Mirjam en Inez, zij deden mee in de senior-trio categorie en zijn geëindigd op een 16e plek. Daarmee zijn de officiële acrowedstrijden voor dit seizoen afgelopen. 14 april is de ledenvergadering van Gymnastiek Vereniging Wapenveld. Deze begint om 20.00 uur in het kantoor bovenaan de trap in de sporthal in Wapenveld.  
woensdag, 25 maart 2015 00:00

Snuffelmarkt

HEERDE- Zaterdag 28 maart houdt Heerde Helpt Polen van 9.00-12.00 uur de maandelijkse snuffelmarkt in haar vestiging aan de Zwarteweg in Heerde. Deze snuffelmarkt vindt iedere laatste zaterdag van de maand plaats. Tevens kunnen er dan spullen worden ingebracht zoals kleding en andere gebruiksgoederen. Ook kunnen elke dinsdagmorgen van 8.30-11.30 uur spullen ingebracht worden. 
woensdag, 25 maart 2015 00:00

Open Huizen Route

HEERDE- “We willen een ander huis kopen en gaan lekker open huizen kijken. We weten wat ons huidige huis ongeveer waard is en nu gaan we ons op de markt oriënteren tijdens de Open Huizen Route.” Op zaterdag 28 maart is het weer zover en gaat Nederland weer massaal huizen kijken. Is de Open Huizen Route handig als oriëntatie? “Jazeker,” zegt makelaar Henk Kok van Noord Veluwse Makelaardij. “Al sinds 2000 organiseren ERA-makelaars landelijk Open Huizen Routes. Mensen zijn enerzijds op zoek naar inspiratie voor hun woonwensen, anderzijds willen ze weten wat voor huis ze kunnen kopen binnen hun budget. Dat is al die jaren al zo geweest en dat verandert niet. Tijdens een Open Huizen Route kunnen mensen zonder afspraak tussen 11.00 en 15.00 uur aanbellen bij de deelnemers voor een eerste indruk. 
Pagina 1 van 274
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten