U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
vrijdag, 03 juli 2015 00:00

Hattemse hockeyclub gaat voor nieuw veld

HATTEM – De Hattemse hockeyclub heeft besloten om een nieuw kunstgrasveld te bestellen, omdat het oude waterveld niet meer voldoet. Volgens voorzitter Marc Burgers is het veld gevaarlijk glad en verzakken de sproeiers in het midden van het veld. De kans op blessures wordt met de dag groter en een volledige goedkeuring voor een seizoen lang spelen van wedstrijden is niet mogelijk. “Het risico dat wij onze licentie verliezen, kunnen en mogen wij niet lopen”, aldus Burgers. Daarnaast is de enige mogelijkheid voor het leggen van een nieuw veld gedurende de zomer: het lijmen van de delen moet bij relatief hoge temperatuur en onder droge omstandigheden plaatsvinden”.
vrijdag, 03 juli 2015 00:00

Emsterfeest 2015 met Frans Duijts

EMST - Het programma voor het Emsterfeest is inmiddels geheel compleet. Volgens traditie wordt het Emsterfeest op donderdag 27 augustus, de 50-plus middag, om 14.00 uur geopend door een afgevaardigde van B en W van de gemeente Epe. De muziek wordt verzorgd door het Back-Light duo die een uitgebreid repertoire ter beschikking hebben. Tevens die middag optredens van Sieneke en Martijn Joostema. Op de donderdagavond wordt het spits afgebeten door de jonge energieke band Spot met daarnaast optredens van Disco Juggler Rik Sietzema en Just Like Tina Turner. 
donderdag, 02 juli 2015 00:00

Start werkzaamheden bij Watermolen van Heerde

HEERDE- Op vrijdag 26 juni zijn de werkzaamheden van start gegaan voor de aanleg van een waterbelevingsplek bij de Watermolen van Heerde. Dit is de eerste fase van het project: “herstel waterrad bij de Watermolen van Heerde”, aan de Beeklandseweg 13 te Heerde. Deze waterbelevingsplek heeft tot doel dat belangstellenden kunnen genieten van de beek met waterval waar het beekwater 3 meter naar beneden valt. In de watermolen is een tweedehandssnuffelwinkel ‘t Vosje gevestigd waar ook ijsje en frisdrank gehaald kunnen worden. 
donderdag, 02 juli 2015 00:00

Hessendagen in Heerde

HEERDE- Ook deze zomer worden er weer Hessendagen georganiseerd in Heerde. Anders dan voorgaande jaren zal dit jaar de braderie van 10.00 tot 18.00 uur zijn. De organisatie, die in handen is van leden van de Ondernemersvereniging Heerde en organisatiebureau Apeldoorn 2000, heeft na de goede ervaring van vorig jaar besloten om dit jaar opnieuw met themadagen te werken. Naast de vaste onderdelen zal een groot gedeelte van de markt naar dit thema worden ingericht. De eerste Hessendag op dinsdag 14 juli heeft als thema Engeland. Op het vernieuwde Dorpsplein aan de Dorpsstraat is een Engelse markt met o.a. fish & chips, cheddar, Engelse brocante en een gezellig terras met Engels bier en een mini high tea. 
donderdag, 02 juli 2015 00:00

Landelijke Open Imkerijdagen

EPE- Op zaterdag 11 en zondag 12 juli zijn er Landelijke Open Imkerijdagen. Ook dit jaar bent u weer van harte welkom op de imkerij ’t Haagje in Epe. Daar valt van alles te zien, onder andere de unieke rijdende bijenstal. U kan zelf op zoek gaan naar de koningin in het demonstratiekastje. Er zal honing geslingerd worden, de huidige cursisten helpen mee. Er is honing te proeven, laat u verrassen door de verschillende soorten en smaken. De imkerij heeft dan ook eigen gemaakte honing (bijen) lolly’s. Wilfred, de imker, zal u het een en ander over de bijen vertellen en laten zien. Nieuwsgierig, u bent beide dagen welkom van 10.00 tot 16.00 uur aan de Dijkhuizerweg 28 te Epe, tel. 06- 51793827, www.imkerijthaagje.nl. 
woensdag, 01 juli 2015 00:00

Koning Willem-Alexander opent De Heerd

HEERDE- Tijdens de warmste 1 juli ooit heeft Koning Willem-Alexander MFA De Heerd officieel geopend door een plaquette te onthullen. Zijne Majesteit werd voor het gemeentehuis van Heerde ontvangen door burgemeester Pijnenburg, Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland de heer Cornielje en Kamerheer van de Koning in de provincie Gelderland Jonkheer ir. De Wijckersloot de Weerdesteyn. Onder begeleiding van het muziekkorps werd een wandeling gemaakt vanaf het gemeentehuis via het Van Meurspark naar De Heerd. 
Pagina 1 van 308
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten