U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
woensdag, 16 april 2014 12:34

Voorjaarinspectie bijenvolken

WAPENVELD- Onlangs hebben de cursisten van de bijencursus onder begeleiding van Paul Docter en Adrie Hottinga de voorjaarinspectie van de bijenvolken in de bijenstal bij Vriezes Erfgoed uitgevoerd. De bijenvolken zijn goed de winter uitgekomen en hebben al honing gewonnen. 
woensdag, 16 april 2014 12:31

Leerlingen RSG exposeren in Kunsthuis KEK

EPE- Op ruim honderd manieren door een muur kijken? Dit kan in het kunsthuis Kek. Leerlingen van de RSG Noord-Oost Veluwe hebben zich verdiept in de vele ervaringen die het landschap kan bieden. De leerlingen hebben stedelijke landschappen gemaakt van piepschuim die overgaan in een waterpartij waar villa'€™s staan en drijven. 
dinsdag, 15 april 2014 10:11

Start bouw Uilennest Hattem

HATTEM- Maandag is Triada gestart met de bouw van 60 woningen in het herstructureringsgebied Uilennest/Hollewand in Hattem. De officiële handeling werd verricht door wethouder Luuc Teuben van de Gemeente Hattem. Triada herbouwt 60 appartementen die afgestemd zijn op de woonbehoefte van 55-plussers op de plaats van 32 eengezinswoningen. De appartementen komen in twee bij elkaar passende woongebouwen, waardoor er een open zichtlijn tussen de gebouwen blijft bestaan. 
dinsdag, 15 april 2014 10:10

Lampionoptocht

E MST- In verband met Koningsdag op 27 april organiseert de Oranjevereniging Emst op 26 april de jaarlijkse lampionoptocht.  Het begin en eindpunt van de lampionoptocht is bij dorpshuis De Hezebrink aan de Ds v. Rhijnstraat. Het vertrek van de optocht is gepland om 20.30 uur en wordt begeleid door Muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst. 
maandag, 14 april 2014 16:25

Palmpasenoptocht Veessen

VEESSEN- Afgelopen zaterdag hebben de kinderen van Veessen, Vorchten en Marle de Palmpasenoptocht gelopen. Onder muzikale begeleiding van muziekvereniging VEVO en natuurlijk de majorettes liepen de kinderen door Veessen. In de nieuwe speeltuin had de paashaas ook nog eieren verstopt en elk kind kreeg een verrassingsei. Maaike Lijkendijk won ook nog eens een prijs omdat zij het mooist verkleed was, en de familie Van der Maten viel ook in de prijzen voor de mooist versierde bolderkar met pony.
maandag, 14 april 2014 16:24

Geslaagd lenteconcert Zang en Vriendschap

EMST- Zangvereniging Zang en Vriendschap heeft zaterdag 12 april tijdens haar jaarlijkse lenteconcert weer haar muzikale visitekaartje afgegeven. Onder leiding van dirigent Marten van der Worp gaven alle vier koren voor een uitverkochte zaal een spetterend optreden. De sporthal van dorpshuis de Hezebrink was door creatieve koorleden omgetoverd tot een vlinderparadijs. Het Gemengd Koor Zang en Vriendschap opende het lenteconcert met het nummer over autisme ‘Voel wat ik voel’ van Paul de Leeuw/Adèle. 
Pagina 1 van 156
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl