U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
vrijdag, 01 augustus 2014 09:55

Stap in de koets

WAPENVELD– Deinend in een koets en van achter het paardenlijf genieten van de omgeving. Dat kan zaterdagmiddag 9 augustus van 13.30 tot circa 16.00 uur. Dan houdt menvereniging Wapenvelds Gerij rondritten met haar aanspanningen vanaf Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. 
vrijdag, 01 augustus 2014 09:54

Zang en orgelspel in Johanneskerk

HEERDE- Zaterdagmiddag 9 augustus staat zang en muziek centraal in de Hervormde Johanneskerk in het centrum van Heerde. Op die middag zal tussen 14.30 en 15.15 uur door bariton Gerard de Goeij een optreden verzorgd worden. Hij wordt daarbij op orgel en piano begeleid door de inmiddels bekende organist Thom Hesseling. 
donderdag, 31 juli 2014 10:20

Expositie 'Uit de school klappen'

WAPENVELD- De kroontjespennen en inktpotten, leesplankjes, schoolboeken, schoolplaten en natuurlijk nog even het gevoel krijgen om in een houten schoolbank te zitten. Het kan in de maand augustus elke zaterdag op de expositiezolder van Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Verzamelaar Derk Sellis uit Heerde heeft op de zolder de expositie 'Uit de school klappen' ingericht met een schoolklas en de vitrines gevuld met veel materialen en lesboeken uit de tijd van Ot en Sien. 
donderdag, 31 juli 2014 10:17

Nieuwe expositie in de galerie van Kuva

VAASSEN- In de periode 7 augustus t/m 13 september zijn er kunstwerken te zien van: Diny Toom met porseleinverf geschilderde sieraden, Heiltjen Veldmaat met glasobjecten en Gisela van der Peijl met acrylschilderijen. Diny Toom is 15 jaar geleden begonnen met porselein schilderen. Zij gebruikt porseleinverf en past deze techniek toe op geglazuurd porselein. Daarna gaat het in de pottenbakkersoven op 800 graden zodat de mooie kleuren worden ingebrand. 
dinsdag, 29 juli 2014 16:32

College blijft bij besluit Horsthoek

HEERDE- Het college van B & W Heerde voelt niets voor de verandering van de lokalenverdeling van MFA de Heerd die Cambium voorstelt. De stichting van de Christelijke basisscholen, Cambium, heeft contact gezocht met de Horsthoekschool. De stichting wil graag de lokalen van deze school in de Heerd overnemen om zo het ruimtetekort op te lossen. “Wij volgen deze gedachtenlijn niet. We gaan uit van wat de raad heeft besloten; de Horsthoekschool gaat naar de Heerd”, aldus wethouder Gerrit van Dijk. 
dinsdag, 29 juli 2014 08:56

Politie onderzoekt ongewenst gedrag voetbaltrainer

EPE- De politie stelt een onderzoek in naar mogelijk ongewenst gedrag door een voetbaltrainer en begeleider van SV Epe. De 32-jarige verdachte is op dinsdag 22 juli aangehouden. Na voorgeleiding voor de Rechter-commissaris is hij onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Door ouders van vier jongeren is aangifte gedaan, dat de trainer/begeleider ongewenst, onzedelijk gedrag ten opzichte hun zoon heeft gepleegd. Het gaat ook om een slachtoffer van buiten de voetbalvereniging.
Pagina 1 van 194
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl