U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
zaterdag, 24 januari 2015 00:00

Topprestatie dieren Smit

VAASSEN- Henk Smit uit Wenum-Wiesel showde zijn dieren op de Nationale Championshow, die werd gehouden in Nieuwegein. Hij behaalde met een van zijn Gouwenaars konijnen 98 punten wat staat voor een U uitmuntende prestatie, tevens is hij tweede geworden in de groep kleur met deze Gouwenaar. Verder showde hij ook zijn Havanna’s en behaalde hiermee 96 punten. G.J. Westerveld had zijn Parelfeh ingestuurd en kreeg van keurmeester Foeken een beoordeling van 95.5 punten met zijn dieren.
zaterdag, 24 januari 2015 00:00

Huldiging koorleden Zingt de Heer

HEERDE- Op de jaarvergadering van het Chr. Gem. Koor Zingt de Heer in het kerkelijk centrum “Welgelegen” werden twee koorleden gehuldigd. Zij werden lovend toegesproken door voorzitter J. Bastiaannet. Het betreft de dames: Dickie Kiesbrink, 25 jaar lid, en Reintje Nijhof - Van Hell, 50 jaar lid. Laatst genoemde, Reintje, wil nog graag blijven zingen ondanks haar hoge leeftijd van 88 jaar, als haar gezondheid dat blijf toelaten. Beide koorleden ontvingen een ingelijste oorkonde, een presentje en een bos bloemen. In deze jaarvergadering was Hennie Schuurman als bestuurslid aftredend. 
zaterdag, 24 januari 2015 00:00

Uitvoering toneelgroep Emst

EMST- Vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari voert de toneelgroep Burgemeester van Walsem het sprookje “Gladjanus” op in het dorpshuis De Hezebrink in Emst. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar á 5 euro per stuk bij Stokhof minicars aan de Hoofdweg 13 in Emst. De toneelgroep viert hun veertigste uitvoering dit jaar en ter gelegenheid van dit jubileum wordt één van de eerste toneelstukken opnieuw opgevoerd. Gekozen is voor “Gladjanus” dat eerder in 1974 werd opgevoerd. 
vrijdag, 23 januari 2015 00:00

Inventarisatie herinneringen begin oorlog

EPE/HEERDE – De Stichting Doorgeefluik is op zoek naar dagboeken die inwoners van Epe en Heerde hebben achtergelaten na beëindiging van de Tweede Wereldoorlog. “Ook aantekeningen, al dan niet uitvoerig, kunnen ons helpen bij het invullen van het plaatje”, aldus het bestuur. De stichting wil via de uitgifte van één of meer boeken de gebeurtenissen tijdens deze oorlog in regionaal verband levendig houden. 
vrijdag, 23 januari 2015 00:00

Honderden leerlingen op bezoek in de bieb

REGIO- De eerste schoolweken van dit jaar stonden voor veel leerlingen van groep 3 in het teken van een bezoek aan de Bibliotheek Noord-Veluwe. Zo’n 700 leerlingen vanuit het hele werkgebied van de Bibliotheek kwamen naar hun eigen bibliotheek vestiging. In de bibliotheek werd voorgelezen uit “Beer is op vlinder” of “Piepelotheek”. Daarna speelden de kinderen het letterzoekspel en natuurlijk kregen ze uitleg over de eerste leesboekjes en informatieve boekjes die ze kunnen lezen en over hoe ze boeken kunnen lenen. 
vrijdag, 23 januari 2015 00:00

BASE scoort 100-ste lid

EPE- Binnen 2 jaar na de oprichting van Basketball vereniging All Stars Epe (BASE) heeft de sportclub haar 100ste lid ingeschreven. Deze mijlpaal werd gevierd door het overhandigen van een taart aan de betreffende speler Wolter Hagedoorn uit Heerde. 
Pagina 1 van 252
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten