U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
vrijdag, 19 september 2014 15:55

Menselijke overblijfselen gevonden bij berging

WAPENVELD- In de week dat er in Wapenveld open dagen worden gehouden bij de berging van een Halifax bommenwerper, blijkt dat er menselijke overblijfselen bij het wrak zijn gevonden. Ook zijn er behoorlijk wat brokstukken van het vliegtuig uit het Apeldoorns Kanaal gehaald. 
vrijdag, 19 september 2014 15:54

Open-Atelierdagen

REGIO- Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 oktober worden voor de 20e keer de Open-Atelierdagen op de Noordoost-Veluwe georganiseerd. Inmiddels zijn deze dagen uitgegroeid tot een waar evenement met landelijke bekendheid dat honderden bezoekers trekt. U kunt dan "een kijkje in de keuken nemen" in circa 34 ateliers van kunstenaars die in Hattem, Wapenveld, Marle, Heerde, Veessen, Epe, Emst, en Welsum wonen en werken. 
donderdag, 18 september 2014 11:54

Jeugdspelers maken fraai debuut bij Damclub Ons Genoegen

WAPENVELD- Damclub Ons Genoegen heeft een enthousiaste groep jeugdleden die wekelijks naar De Rots komt om te trainen. Voor een goede ontwikkeling van hun speelsterkte is het verstandig als zij geleidelijk doorstromen naar de onderlinge competitie van de senioren. Dit seizoen hadden Lucilla Elsman en Robin Bredewolt de primeur. Om te voorkomen dat ze te laat thuis zouden komen, wordt gespeeld met een aangepast speeltempo. Lucilla en Robin lieten zich van hun beste kant zien. 
donderdag, 18 september 2014 11:53

Jazz aan de IJssel

VEESSEN- Zondagmiddag 28 september vanaf 15.00 uur verzorgt Stichting Jazz aan de IJssel een Dixielandconcert in Café-Restaurant IJsselzicht aan de IJsseldijk in Veessen. Op verzoek van veel van de concertgangers is voor deze editie van Jazz aan de IJssel een steengoed dixielandensemble uitgenodigd: The Pee Double-U’s Dixie Devils. Deze 7-mansformatie is samengesteld rond en door trombonist Paul Woesthuis. 
donderdag, 18 september 2014 11:52

Regionaal ruim 160 aanbieders voor maatwerkvoorzieningen Wmo

HATTEM- In de regio hebben ruim 160 organisaties zich gemeld als aanbieder van maatwerkvoorzieningen. De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Olst-Wijhe en Voorst kopen het zorgaanbod in de Wmo regionaal in. De inschrijving voor de aanbesteding sloot op 25 augustus. Voor Hattem hebben zich 80 aanbieders gemeld. Het gaat hierbij om de bekende partijen, waardoor veel mensen de ondersteuning houden van hun vertrouwde aanbieder. 
woensdag, 17 september 2014 16:05

Herstel verdroogd natuurgebied Gulbroek

HEERDE- In het ten zuid-oosten van Heerde gelegen natuurgebied het Gulbroek pakt Waterschap Vallei en Veluwe verdroging aan. Dat gebeurt door een watergang dicht te maken, twee nieuwe watergangen aan te leggen en vijf watergangen minder diep te maken. Op 22 september gaat de eerste schop in de grond. Het Gulbroek is eigendom van Staatsbosbeheer. Door het ruim vijftien hectare grote natuurgebied te herstellen, kunnen oorspronkelijk voorkomende dagvlinders en planten zoals holpijp en waterviolier terugkeren. Verdroging is een bedreiging voor de natuur. Het komt voor in verschillende gebieden in Nederland en kan leiden tot verlies van dieren – en plantensoorten. 
Pagina 1 van 211
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl