U bevindt zich hier:Home-Schaapskooi - redactie
vrijdag, 05 februari 2016 16:26

Feestelijke jaarvergadering Zingt de Heer

HEERDE- Tijdens  de jaarvergadering van het Chr. Gem. Koor Zingt de Heer in het kerkelijk centrum “Welgelegen” werden 4 koorleden gehuldigd. Zij werden lovend toegesproken door voorzitter J. Bastiaannet en geroemd voor hun trouw en inzet voor het koor. Het betreft de dames: A. Rorije-Kamp, J. Kwakkel-Steenbergen, beiden 40 jaar lid, en H. Mondria-Heres en H. Nijmeijer-van Welsum 50 jaar lid. De jubilarissen ontvingen een ingelijste oorkonde, een presentje en een bos bloemen.
vrijdag, 05 februari 2016 16:25

Diploma Veilig Internet

WAPENVELD- De afgelopen weken is groep 8 van Jan Ligthartschool in Wapenveld bezig geweest met veilig internet. Het online-lespakket dat daarvoor is gebruikt, leidde de leerlingen in een spel door verschillende aspecten, zoals het herkennen van nep-email en reclame, en het gericht zoeken op internet. Ook werd aandacht besteed aan privacy, het gebruik van veilige wachtwoorden en digitaal pesten. Zo leerde groep 8 om te gaan met de mogelijkheden en risico’s van internet. De lessen werden afgesloten met een eindtoets. Alle leerlingen slaagden voor de toets en kregen hun diploma uitgereikt. 
vrijdag, 05 februari 2016 16:24

Anne Koot voorleeskampioen Heerde

HEERDE- De voorleeswedstrijd in Heerde is gewonnen door Anne Koot van De Goede Herder uit Wapenveld. De schoolkampioenen van 8 basisscholen uit de gemeente Heerde namen het tegen elkaar op bij deze door Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Anne las voor uit Harry Potter en de geheime kamer van J.K. Rowling. Anne gaat door naar de volgende ronde op woensdagmiddag 16 maart in Apeldoorn, waar ze Heerde zal vertegenwoordigen. De trotse ouders van Anne hebben nu voor de tweede keer een lokale voorleeskampioen in huis, broer Thorsten heeft een paar jaar geleden ook gewonnen. En ook de juf van Anne is erg trots, voor de vierde keer op rij komt de voorleeskampioen van Heerde van De Goede Herder. 
donderdag, 04 februari 2016 14:30

Vrijwilligerswerk zorgt voor maandenlang plezier

REGIO- Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver. Dan steekt heel Nederland de handen uit de mouwen tijdens de veertiende editie van NLdoet. Ook in Heerde zijn veel handen nodig. Daar zijn 10 klussen te doen van de totaal 8.629 klussen in het hele land. Nog nooit eerder waren in dit stadium al zo veel klussen aangemeld. Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. Een leuke klus uitzoeken kan op www.nldoet.nl. Tijdens NLdoet slagen organisaties er samen met honderdduizenden vrijwilligers in om bergen werk te verzetten. 
donderdag, 04 februari 2016 14:28

Cabaretier/theatermaker Vincent Bijlo in Epe

EPE- In de theaterserie van Cultureel Platform Epe komt op donderdag 18 februari cabaretier en theatermaker Vincent Bijlo met zijn nieuwe theateravontuur in het Kulturhus EGW in Epe. Samen met de band The Rossettis brengt hij de muziektheater- voorstelling Op Woeste Hoogte, over de zussen Emily en Charlotte Brontë, de wereldberoemde Engelse schrijfsters. Een literair concert over jonge, ambitieuze vrouwen in de 19e eeuw. Hoe zorg je ervoor dat je echt iets van je leven maakt, als je het niet op een presenteerblaadje krijgt? Met de voorstelling wordt gevierd dat Charlotte Brontë  200 jaar geleden geboren werd. Vincent Bijlo en The Rossettis nemen u mee naar de woeste hoogtes van de familie Brontë. Poëzie, muziek en vertelkunst smelten op bijzondere wijze samen, in een fascinerend verhaal dat zich afspeelt in het ruige negentiende-eeuwse Noord-Engeland. Bijlo speelt vader Brontë, die de geschiedenis van zijn drie getalenteerde dochters met u deelt. The Rossettis zetten voor ‘Op Woeste Hoogte’ negentiende-eeuwse Engelse poëzie op sublieme wijze op muziek en verweven dat met het verhaal. 
dinsdag, 02 februari 2016 16:22

Heerder Toppers in Concert

HEERDE- Op 20 februari vindt er in de theaterzaal van de Heerd een bijzonder concert plaats. Twee regionaal bekende zangers en twee zangeressen zullen samen met live-band een fantastisch programma verzorgen onder de titel Heerder Toppers in Concert. Net als de landelijk bekende Toppers zullen ook deze artiesten hun favoriete nummers spelen. Naast muziek is er ook dans door show dansgroep Divertida uit Wapenveld.  Na afloop staat er in de foyer een kleine geluidsinstallatie waarbij uzelf wordt uitgenodigd om te zingen. Laat ook uw talent zien en horen. De avond wordt georganiseerd door de Evenementen Stichting Heerde en Cultuurplein Noord Veluwe, centrum voor de kunsten in Heerde en Epe. Kaarten à 5 per stuk voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar aan de balie van het Dorpshuis in de Heerd in Heerde. De avond start om 20.30 uur. 
Pagina 1 van 360
Copyright Nieuws- en Advertentieblad Schaapskooi - Molenweg 24A - 8181 BJ Heerde - Redactie : 0578-691911 / 0578-691305 villamedia@online.nl

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten